Zoek je een ongediertebestrijder in Eindhoven?
Wij brengen u snel in contact met een ongediertebestrijder die werkzaam is in Eindhoven
Bij het herkennen van een rattenplaag moet je vertrouwen op wat je hoort, ziet en ruikt. Ratten maken bijvoorbeeld voortdurend geluid door hun geknaag en het krassende geluid wanneer ze met hun nagels over parket lopen. Hun uitwerpselen verspreiden bovendien een scherpe ammoniaklucht, die je ook eenvoudig kunt herkennen. In Eindhoven kan de door ons aangedragen professional u helpen met het lokaliseren van het probleem en het vinden van een permanente oplossing. Aarzel niet te bellen.
Net als andere dieren hebben ratten een constante toevoer aan voedsel nodig. Anders kunnen ze niet overleven. Mensen zijn voor ratten vaak bijzonder goede buren omdat ze veel voedsel laten slingeren. Schillen van fruit, vlees- en visresten, bijna lege verpakkingen – dat is allemaal heerlijk voedsel voor een alleseter als de rat. Zorg er daarom voor dat u zo min mogelijk etensresten laat liggen en breng afval tijdig naar de vuilstort. Op die manier kunt u de groei van een rattenkolonie al ernstig belemmeren.
Bruine en zwarte ratten zijn de meest voorkomende soorten. Bruine ratten leven bij voorkeur op vochtige plekken, terwijl zwarte ratten juist droge plaatsen verkiezen. Hier moet wel worden aangevoerd dat ratten zich eenvoudig aanpassen en vooral afhankelijk zijn van de aanwezigheid van voedsel. Als u denkt ratten in huis te hebben, is het belangrijk om snel professionele hulp in te schakelen. Ratten zijn niet alleen schadelijk voor uw woning, ze kunnen ook vervelende ziektes met zich meedragen. Denk hierbij aan E. Coli, TBC, varkenspest en ook salmonella. Hoe sneller u de ratten uit huis hebt, hoe beter dus.
Een serieuze plaag maakt de inzet van een professionele ongediertebestrijder meestal noodzakelijk. In sommige gevallen kunt u echter ook zelf maatregelen nemen. Met rattengif en rattenvallen kun je een rattenkolonie al veel schade toebrengen. Het is echter wel belangrijk om zeer zorgvuldig te werken. Het heeft geen zin om in de woonkamer of keuken twee rattenvallen neer te zetten en te denken dat het probleem hiermee opgelost is. Ratten zijn intelligente dieren en kunnen de vallen na verloop van tijd gaan ontwijken.
Ieder land heeft zijn eigen rattensoorten, en Nederland is helaas geen uitzondering. Hieronder vindt u een nuttig overzicht van de meest-voorkomende ratten in Nederland en zijn buurlanden. Als u twijfelt over welke rattensoort u problemen zorgt, kunt u in Eindhoven altijd de door ons aangedragen professional inschakelen.
De zwarte rat leeft zeker al sinds de middeleeuwen in Europa. Het is een intelligent, atletisch beestje dat het liefst een droge woonplek boven de natuur verkiest. Het voornaamste probleem van zwarte ratten is dat ze ziektes verspreiden en met hun geknaag veel schade aan kunnen richten. Zwarte ratten planten zich bovendien zeer snel voort: drie tot zes nesten per jaar, met gemiddeld 6 tot 10 nieuwe rattenjongen. Als je de zwarte rattenplaag op zijn beloop laat, kan het probleem zich dus zeer snel verergeren.
Ook bruine ratten komen in Nederland nog veel voor. Je kunt deze ratten onderscheiden van andere rattensoorten door hun bruine vacht en hun opvallende grootte. Volwassen exemplaren kunnen tot wel 30 cm lang worden en hebben een vrij dikke staart. In tegenstelling tot veel andere ratten leeft de bruine rat ook graag op vochtige plaatsen. In de regel kun je het beste een ongediertebestrijder inschakelen. Die weet precies hoe hij de bruine rattenplaag het snelst kan verhelpen. U kunt echter wel proberen zo weinig mogelijk etensresten te laten slingeren en eventuele kieren en tochtgaten te dichten. Houd er ook rekening mee dat bruine ratten niet altijd een ”nootbruine” kleur hebben. Sommige bruine ratten kunnen ook een lichtgrijze kleur hebben, met name rondom hun maag en kin.
Qua rattenvallen heb je als would-be-bestrijder ruime keuze. Als je de vallen neerzet, moet je geduld hebben. De ratten zullen de vallen aanvankelijk vermijden en pas later nieuwsgierig worden. Rattenvallen kun je onderverdelen in drie algemene typen: klapvallen, inloopvallen en elektronische vallen. Een inloopval is bedoeld om de rat te vangen maar niet te doden. De rat komt terecht in een kooitje, waarna je de rat los kunt laten in de natuur. Dit is een diervriendelijke methode, maar zorg er wel voor dat je de rat niet weer in de bebouwde kom loslaat. Anders vindt hij zo zijn weg terug.
De klapval ken je ongetwijfeld nog wel uit de cartoons van Tom & Jerry. De werking is simpel. Het aas wordt op het plateau gezet en als de rat hierop gaat staan, slaat de val dicht waardoor het diertje zijn rug breekt en direct dood is. Bij een elektronische val wordt meestal gebruik gemaakt van een soort tunnel: de rat raakt aan het einde van de tunnel het aas en daarmee een knopje aan. Dit knopje activeert de stroom.
Rattengif kun je het beste overlaten aan een ervaren ongediertebestrijder. De vakmannen van de door ons aangedragen professional weten hoe je het gif veilig en effectief kunt gebruiken. Het voordeel van rattengif is wel zijn relatieve effectiviteit. Zeker bij grote aantallen, wegen de voordelen van rattengif ruim op tegen de nadelen. Het is belangrijk dat je het gif in rattendozen en rattenkisten gebruikt. Op deze manier kan het zich niet door het huis verspreiden en zo een gevaar voor andere huisdieren vormen. Kijk ook goed waar de voedselbronnen van de ratten zich bevinden en welke looproutes ze gebruiken. Dit kun je zien door voetafdrukken, uitwerpselen en knaagsporen. Breng het gif hier aan.
Neem voor meer informatie contact op met de vakmannen van de door ons aangedragen professional.
Graag eerst een offerte voor u een afspraak maakt? Of wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen? Vul dan ons offerte formulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.