0800 255 3733 Ons servicenter staat voor u klaar!

Zoek je een ongediertebestrijder in Eindhoven?

Wij brengen u snel in contact met een ongediertebestrijder die werkzaam is in Eindhoven

Houtworm en boktor

Zitten er gaatjes in uw hout en denkt u te maken te hebben met boktor? Schakel dan meteen onze hulp in. De gaatjes die u ziet zijn uitvliegopeningen. Achter elk gaatje kunnen tot wel 40 larfjes zitten. Deze veroorzaken ontzettend veel houtschade waardoor een houtconstructie ernstig verzwakt wordt. Een houtworm is de larve van de boktor. Deze wordt ongeveer 3 centimeter lang en heeft een geel lijf. Dankzij enorm sterke kaken kan het zich een weg door het hout eten. Ze creëren gangen van ongeveer een halve centimeter breed. Laat dit niet gebeuren en neem contact met ons op!

Wij staan u via 0800 255 3733 graag te woord en voorzien u van een vrijblijvende offerte.

De boktor

De boktor leeft maar twee weken. Zelf veroorzaakt de boktor weinig overlast. Echter legt een boktor larven die vijf tot twaalf jaar oud worden. Indien ze de kans krijgen, kunnen ze hele houtconstructies wegeten. U kunt een boktor herkennen aan twee grijze vlekken op zijn rug. Verder heeft het voelsprieten, is het bruinzwart en wordt het tot 2,5 centimeter lang. Veel mensen weten niet wat het verschil is tussen een houtworm en een boktor. Dat is niet zo vreemd, want er is helemaal geen verschil. Houtworm is meer een overkoepelende term voor verschillende houtaantasters. De meest bekende is de boktor. Deze tor – of beter gezegd de larven van deze tor – kunnen veel schade aanrichten aan houten constructies of meubelen. Zelf veroorzaakt de boktor weinig overlast. De boktor legt zijn eitjes op hout, bij voorkeur nieuw en onbehandeld. Uit deze eitjes ontpoppen zich larven die zich voeden met de vezels in het hout en zijn zodoende in staat een houten constructie of meubelstuk te verzwakken. U kunt een boktor herkennen aan twee grijze vlekken op zijn rug. Verder heeft het voelsprieten, is het bruinzwart en wordt het tot 2,5 centimeter lang.

Soorten houtwormen

Naast de boktor bestaan verschillende houtaantasters met een keverachtergrond. De bekendste en in Nederland belangrijkste soorten zijn:

    • De gewone houtwormkever

Deze kever is wat kleiner dan de boktor en wordt maximaal ongeveer een halve centimeter groot. U kunt deze houtknager verder herkennen aan zijn ruwe schild, waarop minuscule haartjes te zien zijn en zijn donkere kop. Ook bij de houtwormkever zijn het de larven die de grootste schade kunnen berokkenen. Zonder interventie is het mogelijk dat deze diertjes zich wel 5 jaar paden banen door uw schuur, kast of bank.

    • De grote houtwormkever

Zoals de naam waarschijnlijk al verraadt is deze kever een slag groter dan de gewone houtwormkever. Deze grote houtwormkever wordt meer dan een centimeter lang is herkenbaar een het harige achterlijf. Daarnaast zijn geelgekleurde vlekken waarneembaar op het schild. De kever heeft een natuurlijke voorkeur voor eikenhout.

    • Zachte houtwormkever

De zachte houtwormkever zorgt relatief gezien voor de minste schade. De gangen die de larven van deze soort maken, zijn oppervlakkig en zorgen daarmee niet of nauwelijks voor verzwakking van het hout. Daarnaast nestelt de kever zich het liefst in hout waar de bast nog omheen zit. Vaak vindt u deze soort dan ook in ornamenten of meer rustieke meubelstukken. U kunt de zachte houtwormvariant herkennen aan een rode tot bruine kleur met lange voelsprieten.

    • Spinthoutkever

De spinthoutkever is een klassieke houtaantaster die met name geïnteresseerd is in droog brandhout. In veel schuurtjes waar haardhout ligt opgeslagen zult u deze knager terugvinden. Met name loofhout zoals eik of walnoot is geliefd. Ook komt de spinthoutkever voor in houten vloeren en constructiebalken. U herkent hem aan het lange lijf dat is opgebouwd uit meerdere segmenten. De kever is roodbruin van kleur en wordt zo’n 7 mm lang.

Service

Ons Servicecenter in Groningen staat dagelijks voor u klaar met advies en het vinden van de juiste vakmensen. Kosteloos en geheel vrijblijvend. Ook in het weekend!

We zijn op werkdagen bereikbaar van 8:30 tot 17:00, op zaterdag van 9:00 tot 17:00 en op zondag van 10:00 tot 16:00 uur.

Matchmaker

Op basis van uw hulpvraag koppelen we u aan de juiste vakmensen in uw regio. Wij adviseren en informeren en brengen u in contact met de meest geschikte specialist. U maakt daarna zelf verdere afspraken met de vakman voor het uitvoeren van uw klus.

Werkgebied

De door ons geselecteerde vakmensen zijn werkzaam in Eindhoven en in de regio. Dit betekent niet per sé dat ze gevestigd zijn in die plaats.

Informeer vooraf bij de specialist over eventuele voorrijkosten. U maakt op voorhand geen kosten!

Offerte aanvragen

Graag eerst een offerte voor u een afspraak maakt? Of wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen? Vul dan ons offerte formulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

shortcodeCommand = [bono_form]

Over Allfree

Deze website wordt u aangeboden door Allfree BV. Wij brengen u op eenvoudige wijze in contact met vakmensen die paraat staan met specialistische dienstverlening in heel Nederland. De informatie op deze website is generiek en informeert over mogelijke oplossingen. Wij doen ons uiterste best de informatie correct en up to date aan te bieden. Mocht u toch fouten tegenkomen, verzoeken wij u vriendelijk dit aan ons door te geven via de contactgegevens onderaan de pagina.

Werkgebied

Allfree heeft een landelijk netwerk van professionals in vele beroepsgroepen. Onze Servicecenter medewerkers brengen u in contact met de dichtstbijzijnde beschikbare professional die uw klus kan uitvoeren. Zo voorkomt u onnodig zoeken. U maakt zelf de afspraak. Ook voor een vakman die werkzaam is in Eindhoven bent u bij ons aan het juiste adres!

Hoofdvestiging

Allfree BV
Nieuwe Boteringestraat 28
9712 PM Groningen
Telefoon 0800-2553733
[email protected]
www.allfree.nl
KVK 02068857
BTW NL811243606