0800 255 3733 Ons servicenter staat voor u klaar!

Zoek je een ongediertebestrijder in Eindhoven?

Wij brengen u snel in contact met een ongediertebestrijder die werkzaam is in Eindhoven

Ratten bestrijding in Eindhoven

Bij het herkennen van een rattenplaag moet je vertrouwen op wat je hoort, ziet en ruikt. Ratten maken bijvoorbeeld voortdurend geluid door hun geknaag en het krassende geluid wanneer ze met hun nagels over parket lopen. Hun uitwerpselen verspreiden bovendien een scherpe ammoniaklucht, die je ook eenvoudig kunt herkennen. In Eindhoven kan de door ons aangedragen professional u helpen met het lokaliseren van het probleem en het vinden van een permanente oplossing. Aarzel niet te bellen.

Oorzaak en maatregelen

Net als andere dieren hebben ratten een constante toevoer aan voedsel nodig. Anders kunnen ze niet overleven. Mensen zijn voor ratten vaak bijzonder goede buren omdat ze veel voedsel laten slingeren. Schillen van fruit, vlees- en visresten, bijna lege verpakkingen – dat is allemaal heerlijk voedsel voor een alleseter als de rat. Zorg er daarom voor dat u zo min mogelijk etensresten laat liggen en breng afval tijdig naar de vuilstort. Op die manier kunt u de groei van een rattenkolonie al ernstig belemmeren.

Bruine en zwarte ratten zijn de meest voorkomende soorten. Bruine ratten leven bij voorkeur op vochtige plekken, terwijl zwarte ratten juist droge plaatsen verkiezen. Hier moet wel worden aangevoerd dat ratten zich eenvoudig aanpassen en vooral afhankelijk zijn van de aanwezigheid van voedsel. Als u denkt ratten in huis te hebben, is het belangrijk om snel professionele hulp in te schakelen. Ratten zijn niet alleen schadelijk voor uw woning, ze kunnen ook vervelende ziektes met zich meedragen. Denk hierbij aan E. Coli, TBC, varkenspest en ook salmonella. Hoe sneller u de ratten uit huis hebt, hoe beter dus.

Ratten zelf bestrijden

Een serieuze plaag maakt de inzet van een professionele ongediertebestrijder meestal noodzakelijk. In sommige gevallen kunt u echter ook zelf maatregelen nemen. Met rattengif en rattenvallen kun je een rattenkolonie al veel schade toebrengen. Het is echter wel belangrijk om zeer zorgvuldig te werken. Het heeft geen zin om in de woonkamer of keuken twee rattenvallen neer te zetten en te denken dat het probleem hiermee opgelost is. Ratten zijn intelligente dieren en kunnen de vallen na verloop van tijd gaan ontwijken.

Soorten ratten

Ieder land heeft zijn eigen rattensoorten, en Nederland is helaas geen uitzondering. Hieronder vindt u een nuttig overzicht van de meest-voorkomende ratten in Nederland en zijn buurlanden. Als u twijfelt over welke rattensoort u problemen zorgt, kunt u in Eindhoven altijd de door ons aangedragen professional inschakelen.

Zwarte ratten

De zwarte rat leeft zeker al sinds de middeleeuwen in Europa. Het is een intelligent, atletisch beestje dat het liefst een droge woonplek boven de natuur verkiest. Het voornaamste probleem van zwarte ratten is dat ze ziektes verspreiden en met hun geknaag veel schade aan kunnen richten. Zwarte ratten planten zich bovendien zeer snel voort: drie tot zes nesten per jaar, met gemiddeld 6 tot 10 nieuwe rattenjongen. Als je de zwarte rattenplaag op zijn beloop laat, kan het probleem zich dus zeer snel verergeren.

Bruine ratten

Ook bruine ratten komen in Nederland nog veel voor. Je kunt deze ratten onderscheiden van andere rattensoorten door hun bruine vacht en hun opvallende grootte. Volwassen exemplaren kunnen tot wel 30 cm lang worden en hebben een vrij dikke staart. In tegenstelling tot veel andere ratten leeft de bruine rat ook graag op vochtige plaatsen. In de regel kun je het beste een ongediertebestrijder inschakelen. Die weet precies hoe hij de bruine rattenplaag het snelst kan verhelpen. U kunt echter wel proberen zo weinig mogelijk etensresten te laten slingeren en eventuele kieren en tochtgaten te dichten. Houd er ook rekening mee dat bruine ratten niet altijd een ”nootbruine” kleur hebben. Sommige bruine ratten kunnen ook een lichtgrijze kleur hebben, met name rondom hun maag en kin.

Rattenvallen

Qua rattenvallen heb je als would-be-bestrijder ruime keuze. Als je de vallen neerzet, moet je geduld hebben. De ratten zullen de vallen aanvankelijk vermijden en pas later nieuwsgierig worden. Rattenvallen kun je onderverdelen in drie algemene typen: klapvallen, inloopvallen en elektronische vallen. Een inloopval is bedoeld om de rat te vangen maar niet te doden. De rat komt terecht in een kooitje, waarna je de rat los kunt laten in de natuur. Dit is een diervriendelijke methode, maar zorg er wel voor dat je de rat niet weer in de bebouwde kom loslaat. Anders vindt hij zo zijn weg terug.

De klapval ken je ongetwijfeld nog wel uit de cartoons van Tom & Jerry. De werking is simpel. Het aas wordt op het plateau gezet en als de rat hierop gaat staan, slaat de val dicht waardoor het diertje zijn rug breekt en direct dood is. Bij een elektronische val wordt meestal gebruik gemaakt van een soort tunnel: de rat raakt aan het einde van de tunnel het aas en daarmee een knopje aan. Dit knopje activeert de stroom.

Rattengif

Rattengif kun je het beste overlaten aan een ervaren ongediertebestrijder. De vakmannen van de door ons aangedragen professional weten hoe je het gif veilig en effectief kunt gebruiken. Het voordeel van rattengif is wel zijn relatieve effectiviteit. Zeker bij grote aantallen, wegen de voordelen van rattengif ruim op tegen de nadelen. Het is belangrijk dat je het gif in rattendozen en rattenkisten gebruikt. Op deze manier kan het zich niet door het huis verspreiden en zo een gevaar voor andere huisdieren vormen. Kijk ook goed waar de voedselbronnen van de ratten zich bevinden en welke looproutes ze gebruiken. Dit kun je zien door voetafdrukken, uitwerpselen en knaagsporen. Breng het gif hier aan.

Neem voor meer informatie contact op met de vakmannen van de door ons aangedragen professional. 

Service

Ons Servicecenter in Groningen staat dagelijks voor u klaar met advies en het vinden van de juiste vakmensen. Kosteloos en geheel vrijblijvend. Ook in het weekend!

We zijn op werkdagen bereikbaar van 8:30 tot 17:00, op zaterdag van 9:00 tot 17:00 en op zondag van 10:00 tot 16:00 uur.

Matchmaker

Op basis van uw hulpvraag koppelen we u aan de juiste vakmensen in uw regio. Wij adviseren en informeren en brengen u in contact met de meest geschikte specialist. U maakt daarna zelf verdere afspraken met de vakman voor het uitvoeren van uw klus.

Werkgebied

De door ons geselecteerde vakmensen zijn werkzaam in Eindhoven en in de regio. Dit betekent niet per sé dat ze gevestigd zijn in die plaats.

Informeer vooraf bij de specialist over eventuele voorrijkosten. U maakt op voorhand geen kosten!

Offerte aanvragen

Graag eerst een offerte voor u een afspraak maakt? Of wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen? Vul dan ons offerte formulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

shortcodeCommand = [bono_form]

Over Allfree

Deze website wordt u aangeboden door Allfree BV. Wij brengen u op eenvoudige wijze in contact met vakmensen die paraat staan met specialistische dienstverlening in heel Nederland. De informatie op deze website is generiek en informeert over mogelijke oplossingen. Wij doen ons uiterste best de informatie correct en up to date aan te bieden. Mocht u toch fouten tegenkomen, verzoeken wij u vriendelijk dit aan ons door te geven via de contactgegevens onderaan de pagina.

Werkgebied

Allfree heeft een landelijk netwerk van professionals in vele beroepsgroepen. Onze Servicecenter medewerkers brengen u in contact met de dichtstbijzijnde beschikbare professional die uw klus kan uitvoeren. Zo voorkomt u onnodig zoeken. U maakt zelf de afspraak. Ook voor een vakman die werkzaam is in Eindhoven bent u bij ons aan het juiste adres!

Hoofdvestiging

Allfree BV
Nieuwe Boteringestraat 28
9712 PM Groningen
Telefoon 0800-2553733
[email protected]
www.allfree.nl
KVK 02068857
BTW NL811243606