Zoek je een ongediertebestrijder in Eindhoven?
Wij brengen u snel in contact met een ongediertebestrijder die werkzaam is in Eindhoven
Zitten er gaatjes in uw hout en denkt u te maken te hebben met boktor? Schakel dan meteen onze hulp in. De gaatjes die u ziet zijn uitvliegopeningen. Achter elk gaatje kunnen tot wel 40 larfjes zitten. Deze veroorzaken ontzettend veel houtschade waardoor een houtconstructie ernstig verzwakt wordt. Een houtworm is de larve van de boktor. Deze wordt ongeveer 3 centimeter lang en heeft een geel lijf. Dankzij enorm sterke kaken kan het zich een weg door het hout eten. Ze creëren gangen van ongeveer een halve centimeter breed. Laat dit niet gebeuren en neem contact met ons op!
Wij staan u via 0800 255 3733 graag te woord en voorzien u van een vrijblijvende offerte.
De boktor leeft maar twee weken. Zelf veroorzaakt de boktor weinig overlast. Echter legt een boktor larven die vijf tot twaalf jaar oud worden. Indien ze de kans krijgen, kunnen ze hele houtconstructies wegeten. U kunt een boktor herkennen aan twee grijze vlekken op zijn rug. Verder heeft het voelsprieten, is het bruinzwart en wordt het tot 2,5 centimeter lang. Veel mensen weten niet wat het verschil is tussen een houtworm en een boktor. Dat is niet zo vreemd, want er is helemaal geen verschil. Houtworm is meer een overkoepelende term voor verschillende houtaantasters. De meest bekende is de boktor. Deze tor – of beter gezegd de larven van deze tor – kunnen veel schade aanrichten aan houten constructies of meubelen. Zelf veroorzaakt de boktor weinig overlast. De boktor legt zijn eitjes op hout, bij voorkeur nieuw en onbehandeld. Uit deze eitjes ontpoppen zich larven die zich voeden met de vezels in het hout en zijn zodoende in staat een houten constructie of meubelstuk te verzwakken. U kunt een boktor herkennen aan twee grijze vlekken op zijn rug. Verder heeft het voelsprieten, is het bruinzwart en wordt het tot 2,5 centimeter lang.
Naast de boktor bestaan verschillende houtaantasters met een keverachtergrond. De bekendste en in Nederland belangrijkste soorten zijn:
Deze kever is wat kleiner dan de boktor en wordt maximaal ongeveer een halve centimeter groot. U kunt deze houtknager verder herkennen aan zijn ruwe schild, waarop minuscule haartjes te zien zijn en zijn donkere kop. Ook bij de houtwormkever zijn het de larven die de grootste schade kunnen berokkenen. Zonder interventie is het mogelijk dat deze diertjes zich wel 5 jaar paden banen door uw schuur, kast of bank.
Zoals de naam waarschijnlijk al verraadt is deze kever een slag groter dan de gewone houtwormkever. Deze grote houtwormkever wordt meer dan een centimeter lang is herkenbaar een het harige achterlijf. Daarnaast zijn geelgekleurde vlekken waarneembaar op het schild. De kever heeft een natuurlijke voorkeur voor eikenhout.
De zachte houtwormkever zorgt relatief gezien voor de minste schade. De gangen die de larven van deze soort maken, zijn oppervlakkig en zorgen daarmee niet of nauwelijks voor verzwakking van het hout. Daarnaast nestelt de kever zich het liefst in hout waar de bast nog omheen zit. Vaak vindt u deze soort dan ook in ornamenten of meer rustieke meubelstukken. U kunt de zachte houtwormvariant herkennen aan een rode tot bruine kleur met lange voelsprieten.
De spinthoutkever is een klassieke houtaantaster die met name geïnteresseerd is in droog brandhout. In veel schuurtjes waar haardhout ligt opgeslagen zult u deze knager terugvinden. Met name loofhout zoals eik of walnoot is geliefd. Ook komt de spinthoutkever voor in houten vloeren en constructiebalken. U herkent hem aan het lange lijf dat is opgebouwd uit meerdere segmenten. De kever is roodbruin van kleur en wordt zo’n 7 mm lang.
Graag eerst een offerte voor u een afspraak maakt? Of wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen? Vul dan ons offerte formulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.